VAN ALLES OVER JE HAAR

Wij krijgen heel veel vragen over haar, kapsels, verzorging, producten etc. Het is moeilijk om daar zomaar antwoord op te geven. Immers ieder haartype is anders en vaak is de conditie van je haar ook afhankelijk van de verzorging die het krijgt. Wil je daarom echt antwoorden op vragen die gaan over jouw haar in jouw situatie kom dan bij ons langs. Wij adviseren je graag.

We hebben een aantal veel voorkomende algemene vragen voor je op een rij gezet. Staat die van jouw er niet bij mail ons of kom langs.

Ik heb mijn haar zelf gekleurd maar het resultaat is hopeloos. Wat is er nog mogelijk?

Kom langs. Wij kijken wat we kunnen doen. Meestal kunnen wij ervoor zorgen dat je haar alsnog de kleur krijgt die je wenst. Ga zelf niet aan de slag met allerlei producten. Vraag advies!!.

Wat moet ik doen met gespleten haarpunten?

Gespleten haarpunten ontstaan door teveel chemicaliën of door te hard borstelen. Borstel je haar dus altijd voorzichtig, kies altijd borstels met gladde, afgeronde nylon punten en kijk uit bij het krullen van je haar met een krultang. Voorkomen is beter dan genezen! Maar wanneer je haar eenmaal gespleten is, zit er weinig anders op dan de gespleten punten af te knippen.

Wat kan ik tegen droog haar doen?

Droog haar/huid ontstaat als de talgklieren niet genoeg vet afscheiden. Kijk uit met föhnen, krul- en style-tangen. Ook de zon kan droog haar beschadigen. Gebruik een speciale, vochtinbrengende shampoo tegen droog haar.

Hoe kan ik mijn föhn het beste gebruiken?

Modelföhnen, scrunchen, kneden of blowen, wat je maar wilt!

Bij model-föhnen föhn je het haar in het gewenste model en moet je een ronde en/of een platte borstel gebruiken. Zo krijgt je kapsel namelijk meer volume.

Blowen is bijna hetzelfde als drogen, echter bij blowen houd je vooral rekening met de valling van je haar zodat je kapsel toch iets meer stevigheid en richting krijgt.

Bij het scrunchen, föhn en kneed je tegelijk waarmee je het haar een wild effect geeft. Het haar wordt bij de huid gedraaid en zo ontstaat een spiky effect (wilde punten). Föhn niet te warm of te dicht op je hoofdhuid want dan kan namelijk je haar uitdrogen en je huid verbranden.

Voor een extra bescherming kun je vóór het föhnen wat versteviging/mousse in het haar aanbrengen, voor ieder haartype is er wel een passend product. Na het föhnen stijl je je coupe met wat haarlak, gel of wax.

Wat is roos en wat kan ik er tegen doen?

De meest voorkomende is droge roos. Dit kan ontstaan door stress of door het gebruik van een verkeerde shampoo. Het is eigenlijk een normaal iets. De hoofdhuid vernieuwt zich en de oude huid valt in schilfertjes uit het haar. Heb je roos dan vernieuwt de hoofdhuid zich veel sneller. Een goede anti-roos shampoo voorkomt in veel gevallen roos. Bij vette roos is sprake van een huidinfectie en het is dan raadzaam om naar een huisarts te gaan. Vaak heb je dan alleen roos op bepaalde plekken op de hoofdhuid.

Wat is het verschil tussen haar verven en een kleurspoeling?

Haarverf zorgt voor een permanente kleur. Het moet dus uitgroeien. Een spoeling is een tijdelijke kleur en deze verdwijnt na een week of 5-6 weer uit je haar. Wil je grijs haar kleuren dan moet dit met verf. Een spoeling dekt namelijk niet voldoende.

Wat kan ik doen aan vet haar?

Vaak wassen met een speciale shampoo. Vet haar wordt veroorzaakt door overactieve talgklieren. Die zwellen op en scheiden overmatig vet af waardoor het haar er snel futloos en sluik uitziet. Vet haar is moeilijk handelbaar en heeft dus meer verzorging nodig.

Heeft lang haar meer verzorging nodig dan kort haar?

Lang haar is wat gevoeliger voor knopen, klitten en beschadigingen (hard borstelen). Met wat extra verzorging zoals een goede conditioner blijft het vol en mooi. Dagelijks goed kammen en voorzichtig zijn met stijltangen.

Hoe kan ik lang, dun haar meer volume geven?

Het is moeilijk om dun, lang haar tot op de schouders volume te geven, daar is het haar te dun voor. Je kunt je haar echter eenvoudig met behulp van bepaalde stylingproducten meer volume geven. Ook kun je het korter of in lagen knippen, hierdoor lijkt het of je haar meer volume krijgt.

Mijn hoofdhuid jeukt. Wat kan ik eraan doen?

Dat is een moeilijke vraag. Dit kan veel oorzaken hebben. Het beste kun je bij ons langskomen. Wij hebben verschillende producten met een hoofdhuid kalmerende werking. Wat voor jou heet meest geschikt is kunnen we dan bekijken.

Is een stijltang slecht voor je haar?

Je haar stijlen met een stijltang hoeft echt niet slecht te zijn voor het haar, mits je het goed beschermd en op de juiste manier doet. Gebruik bij voorkeur een hittebeschermer: een spray die je haar tegen de hitte beschermt. Daarnaast is het uiterst belangrijk om een stijltang met keramische platen te gebruiken, Deze zijn minder belastend voor het haar.Wij hebben verschillende stijltangen in de salon. Vraag er eens naar  als je bij ons bent dan laten we je gelijk zien hoe je het haar het beste kunt stijlen.

Je mag nooit je haar stijlen als het nat is. Dan verbrandt je haar.