Wat vinden jullie ervan?

Die persconferenties vind ik altijd weer verrassend. De eerste keer mochten we ineens eerder aan de slag en was de salon een week voor de opening nog een bouwval, de tweede keer had ik de agenda vol gepland en mochten we pas een dag later open dan verwacht dus moest ik meer dan 50 afspraken verzetten en de laatste keer dacht ik dat wij in de salon een mondmasker moesten blijven dragen i.v.m. de anderhalve meter afstand. Maar aan het eind van het betoog bleek dat er voor de contactberoepen een uitzondering bestond en er geen mondmasker meer nodig was.

Wij zijn er blij mee dat we ze niet meer hoeven te dragen. De hele dag met een mondmasker werken is niet altijd even prettig en wij zien liever jullie hele gezicht dan slechts een deel, maar ik weet niet of jullie er ook allemaal even content mee zijn.

De een vindt het veiliger, de ander vindt van niet. Wij hebben een aantal maanden geleden al eens een enquete gehouden. Toen waren de mondmaskers nog niet verplicht maar wilden we graag weten wat jullie ervan vonden, Hieruit bleek dat ongeveer 40% voor en 40% tegen het dragen van een masker was. 20% gaf aan dat het niet uitmaakte. Wij zijn ze daarna wel gaan dragen onder het motto: ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’, ook al hoefde dat niet. Later werd het wel verplicht.

Nu heeft Mark ons weer opgezadeld met hetzelfde probleem; wel of geen mondmasker? En eerlijk gezegd weten we het eigenlijk niet maar we zijn eruit.

We laten de keuze aan jullie.

Wij dragen vanaf de 26e geen mondmasker meer, maar als jullie liever hebben dat we ze wel dragen dan doen we dat. Zeg ons dat gewoon en wij dragen een mondmasker als we jullie knippen. Geen enkel probleem. Doen we graag. Het gaat er immers om dat jullie je veilig voelen tijdens een bezoek aan onze salon.

Dus schroom niet en zeg gewoon wat je wilt. En denk niet: ‘Wat zal een ander hiervan vinden?’ Het gaat er niet om wat een ander ervan vindt het gaat om jou. Jij moet bij ons veilig naar de kapper kunnen. Dus laat ons weten wat je wilt.

Angelien