Verheug je je al op flink veel zon en zee in het buitenland?

Nou lees dan vooral even door want reken erop dat je haar wat te lijden heeft in deze periode.

Laten we maar eens beginnen met de zon. Heerlijk zo’n lekker zonnetje maar je haar is het hier niet altijd mee eens. Van veel zon krijg je droog en pluizig haar met vaak gespleten haarpunten en als je je haar hebt gekleurd zie je de kleur teruglopen, het wordt vaak in no time dof en het sprankelende is er na een duik in het zeewater gauw af. Dat wil je natuurlijk niet dus er is werk aan de winkel.

TIP 1
Een goed begin is het halve werk
Behandel je haar voor je op vakantie gaat met een Mask. Deze werkt veel intensiever dan een conditioner en zorgt ervoor dat je haar in topconditie is als je naar de zon vertrekt. Kies voor Influx Restorative Hair Mask om je haar te versterken, beschermen en verbeteren.

TIP2
Voorkomen is beter dan genezen
Bescherm je haar en hoofdhuid met een pet, hoedje, hoofddoek of bandana. Niet alleen je hoofdhuid kan verbranden ook je haarwortels zijn uiterst gevoelig voor zonlicht. Dus bedek je haar tijdens het zonnen.

TIP3
Als je de zon ingaat
De zon maakt je haar droog dus moet je het intensief verzorgen. Dat begint met een goede shampoo en conditioner. Kies voor  Clean&Soaper en In Treatment. Dankzij een unieke formule met Açai Extract & Zijdeproteïne wordt je haar beschermt tegen uitdroging waardoor haarbreuk vermindert en de haarstructuur wordt versterkt. De tarweproteïnen in de conditioner ontwarren je haar en verbeteren de veerkracht. Mocht je haar heel droog worden gebruik dan wederom de Mask uit TIP1.

TIP4
Ben je blond dan loop je extra risico
De meesten hebben het al wel eens meegemaakt. Je haar net geblondeerd en vervolgens wordt het geel door het zonnebaden. Daar zit je niet op te wachten. Je kunt het herstellen met Fanola No Yellow Shampoo maar beter is te voorkomen dus gebruik voor je het zeewater of zwembad in duikt Original Styling Crème van CRACK HAIR FIX. Dit is een absoluut top stylingproduct dat pluizig, statisch haar voorkomt en extra bescherming biedt tegen vocht, chloor en zon. Niet alleen voor blondines het is ook gek op anders gekleurd haar en krullen.

TIP5
Net als zonnebaden, blijf smeren
Je huid smeer je telkens in, dat is al iets vanzelfsprekends. Maar met je haar doe je dit meestal niet. En dat is niet goed. Je zwemt in zee , gaat weer zonnen, dan het zwebad in, even naar het terras etc. Gebruik daarom een Mist bij voorkeur die van CRACK HAIR FIX. Deze leave in styling/conditioner in een spuitfles beschermt tegen uitdroging en vochtigheid en zorgt voor hydratie gedurende de hele dag. Spuit een paar keer per dag deze MIST in je haar en het blijft absoluut in topconditie.

TIP6
Zout en chloor zijn funest
Zee- en zwebadwater zijn ronduit slecht voor je haar. Probeer daarom voor je een frisse duik neemt eerst je haar te spoelen met kraanwater uit de buitendouche. Dit wordt door je haar opgenomen in plaats van het zout en het chloor. Uiteraard douche je na het zwemmen ook weer even af met kraanwater.

TIP7
Als je toch wilt stijlen
We kunnen je nu wel zeggen dat je je haar tijdens een zon/zee vakantie zo min mogelijk moet stijlen maar dat gaat waarschijnlijk niet helpen. Gebruik daarom altijd, echt altijd de Original Styling Crème van CRACK HAIR FIX. Dit biedt een uitstekende thermische bescherming  tegen föhns, stijl- en krultangen is full Frizz control, en beschermt  tegen chemicaliën en chloor.

TIP8
Maak alvast een afspraak
Zon, zeewater en chloor zijn  nu eenmaal slecht voor je haar en ondanks alle tips zal je haar ervan te leiden hebben. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak dan zorgen wij ervoor dat je er weer piekfijn uitziet.