IT’S BARBERTIME

Hunter1114 barberWeet je dat ik dat barbergedoe een aantal jaren geleden een beetje een vage hype vond. Volwassen kerels, met enge puntsnorretjes, ziekenhuisjasjes, ouderwetse stoelen, sigaren, wiskey en vooral veel tatoos. In mijn optiek van die net niks kappers die 3 herenmodellen kunnen knippen en vooral niets bij wilden leren.

Die mening heb ik een tijdje vast gehouden maar ik moet nu toch echt wel toegeven dat het geen hype is maar een prachtig onderdeel van het kappersvak. Er is ook veel veranderd en het modellenboek is behoorlijk uitgebreid.

We gingen eerst maar eens op zoek naar een mannenlijn, en dan kom je toch echt uit bij de Barber. Het werd uiteindelijk HUNTER1114. Maar ja, dan heb je allemaal producten die je nog nooit hebt gebruikt, te weten, baardolie, detoxifying soap, shaving foam etc.

Ik heb Michel, distributeur van Hunter1114 gevraagd en hij had wel een heel leuke oplossing: ‘Kom ik toch met Keino voor een training’. Kijk en dan durf ik gewoon niet te zeggen: ‘Who the f… is Keino’. Dus ik aan het googelen. Keino Valley, Master Barber Miami USA. Hij was voor Hunter1114 trainingen aan het geven in heel Europa en Lucky us, ook bij ons.

Ok, dit werd dus niet alleen een product training maar ook een spoedcursus barber. En die was uiterst leerzaam. Keino Valley wat een geweldige kerel is dat. Hij geeft echt een training waarvan je denkt: Ok zo moet het dus! Ik heb nooit geweten dat een tondeuze zoveel verschillende opzetstukken heeft en dat je die ook nog kunt gebruiken. Sterker nog moet gebruiken. Wist ook niet dat er verschillen zaten tussen de American Barber Cut and the European one. Nu wel. In Amerika gaan ze voor super strak en hier voor een meer natuurlijke look. We hebben zelfs met airbrush gewerkt. Geen wonder dat die Barber modellen zo strak lijken. Is voor een groot deel Spray Art.

We hebben echt in 1 avond heel veel geleerd op een bijzonder leuke manier. Dus vanaf nu kun je bij ons ook terecht voor ‘The complete package’, wassen, knippen, drogen, scheren, baard knippen enz. Uiteraard hebben we de onmisbare barberchair aangeschaft zodat je heerlijk onderuit kunt.

ZONDER AFSPRAAK

‘Waarom kan ik niet gewoon een afspraak bij je maken? Vroeg een kennis van me laatst. Hoezo afspraak maken? Bij ons heb je altijd een afspraak. Bij sommige kappers moet je altijd een afspraak maken, bij andere moet je een afspraak maken maar kun je, als het niet druk is, ook zonder afspraak geholpen worden. Moet je wel eerst wachten tot alle afspraken voorbij zijn of je kunt alleen op bepaalde dagen zonder afspraak terecht.

Kortom allemaal gedoe, Je kunt bij ons gewoon naar de kapper wanneer jij dat wilt. Niet wanneer een kapper misschien tijd heeft, niet op een onmogelijk tijdstip, niet over 2 weken terwijl je komende week een feest hebt, nee geen gedoe, je kunt komen wanneer je wilt.  Wat wil je nog meer? Als je wilt zet je het als afspraak in je Iphone, doe je net alsof.

‘Ja maar, dan is het misschien te druk als ik kom’ Dat kan, het is immers (klinkt misschien wat arrogant, maar het is gelukkig wel waar) meestal druk, dan moet je even wachten en dat is heel gezellig bij ons. Wij hebben daarnaast ons team prima afgestemd op het ’werken zonder afspraak’ en je hoeft dus, bijna nooit, erg lang te wachten.

En, weet je wat ook handig is? Je kunt je afspraak nooit vergeten!

Het duurt te lang!

AngelienNee niet dat liedje van Davina Michelle. Ik bedoel de ‘grote’ vakantie. Het duurt gewoon veel te lang. De dag dat ze weer naar school gaan is dan ook jaarlijks weer een gedenkwaardig moment bij ons in huis. De rust keert terug, de regelmaat doet zijn intrede en ik voel me een stuk beter.

Echt mijn kinderen zijn schatten maar na een week of 6 schoolvakantie  kan ik ze het huis wel uitkijken. Ik ben er dan helemaal klaar mee. Overal, maar dan ook echt overal vind ik lege chipszakken, lege flessen frisdrank, schoenen, kleding noem maar op. Ons huis verandert in die weken in een complete chaos.

En daar komt gelukkig een einde aan. We zijn aan een nieuw schooljaar begonnen en nu maar hopen dat de studieresultaten goed genoeg zijn!

DE AIRCO

Dat het bij ons in de salon vaak warm is is een understatement. Het is er met de huidige zomers gewoon bloedheet. Klanten vragen of ze misschien buiten geknipt mogen worden. Kan gewoon niet meer zo. Heb ik thuis al ik weet niet hoe vaak gezegd.

Ach zegt mijn man dan, het is maar een paar dagen per jaar. In Afrika is het altijd boven de 40 graden en daar weten ze niet eens wat een airco is.

Probeer daar maar eens tegen te praten. Lukt niet. En hij kletst wel lekker maar zit zelf in z’n kantoor, met airco. Dat is heel wat anders zegt ie dan. Computers kunnen niet zo goed tegen de warmte. Mmm wat een  … smoes.

Tot vorige maand. Ik heb gezegd dat ik de salon de hele zomer dicht doe als er niets verandert. Om  wat kracht bij de uitspraak te zetten zijn we, toen het zo warm was, een paar keer eerder dicht gegaan. Met mijn operatieperikelen net achter de rug weet hij ondertussen hoe het is om mij 24 uur per dag in huis te hebben dus in no time was er verkoeling.

Had ik veel eerder moeten doen.  Niet alleen voor jullie, als gewaardeerde klant, maar ook voor ons hele team. Heerlijke werkplek met of zonder hittegolf.

De Tas

Ook zo’n dingetje. Mannen snappen gewoon niet dat wij veel tassen nodig hebben. Je hebt van alles mee te slepen, make-up, deo, borstel, kam, portemonnee, id, rijbewijs, bankpasjes, zakdoekjes, mobiel enz. enz. En dat past niet in een willekeurig tasje, Daar moet je over nadenken. Een tas moet bij je kleding en schoenen passen dus dat gaat allemaal niet zomaar.

‘Wat is dit nu?’ zei mijn man vorige week toen ik hem vroeg of hij even mijn autosleutels wilde pakken. ‘Wat schat’?  ‘Je hebt een tas en daar binnen nog een tas, wat is hier nu het nut van? Ik kon al niets in je tas vinden maar nu al helemaal niet meer’.

Gek he, ik vind alles altijd direct, hoezo overvolle tas, alles is netjes geordend en het heeft allemaal een eigen plekje. En zo’n BIB (bag in bag) haal je eruit en die gaat weer in de andere tas. Simpel toch? Hoef je echt geen kerngeleerde voor te zijn om het nut hiervan te zien.

Afijn sleutels toch weer zelf gepakt. Zaten gewoon in de BIB waar ze altijd zitten en toen wist ik het weer. Ik zeg tegen mijn man: Bel Sophie van PISTACHE in Enschede eens even, die hebben toch ook van die mooie tassen van Furla? En voor niet al teveel geld’? Hij bellen en wij er naar toe, gisteren eind van de dag.

Moet je nooit doen. Je gaat voor een tas en vervolgens moet je een busje huren om alle schitterende vintage meubels mee naar huis te nemen. Leukste woonwinkel van Enschede. Kijk vooral even op de site pistachedesign.nl want daar vind je nog veel meer leuke meubels.

 

Pistache-Enschede2-Korte-Haaksbergerstraat     Pistache-Enschede-Korte-Haaksbergerstraat    Pistache-Enschede3-Korte-Haaksbergerstraat    Pistache-Design-Enschede

Ook zonder mij gaat alles gewoon door.

Ik lig al bijna 4 weken op m’n bankje. Geopereerd aan mijn voet. Ik dacht ach dat duurt 2 weken en dan ga ik er weer voor. Niet dus. Ben vorige week vrijdag naar Nordhorn geweest, vissoep eten bij de La NUOVA Gondola, heerlijk!!! In al mijn overmoed nog even de lokale winkels bezoeken en toen? Toen lag ik er gewoon weer 2 dagen uit. Paracetamolletje geprobeerd maar dat hielp helemaal niets. Ik heb wel wat anders zei mijn man. Ieneminie tabletje maar ik ben nogal huiverig als het gaat om pijnstillers. Is niets zei hij, diclofinacje, lage dosering. Nou dat hielp, kon de hele wereld weer aan, dacht ik.  Bleek later dat ie mij een morfinetabletje had gegeven. Kan me voorstellen dat mensen daar gewend aan raken.

So far so good, ik had al lang weer iets moeten schrijven maar je weet hoe dat gaat, druk, druk, druk. En als je dan van alles wilt en denkt te moeten maar ineens niets meer kunt dan kom je jezelf tegen. Ik moet eigenlijk beter weten want een aantal jaren geleden ben ik geopereerd aan een hernia. Dacht ik ook na 2 weken weer te gaan werken. Mijn man zei cynisch: ‘Moet je doen meid, niets aan het handje, al dat gezeur van dokters dat je rust moet houden, allemaal onzin’. ‘Tot zo’ zei hij toen ik in de auto stapte. Mooi niet, dacht ik. Ik kan dat. Anderhalf uur later was ik terug, op het bankje, beentjes omhoog, paracetamol geslikt, kopje thee, je kent het wel.

Mijn familie wordt onderhand stapelgek. Ze kunnen me het huis wel uitkijken. En terecht. Ik ben nu eenmaal geen leuke patiënt. Ik wil van alles doen en dat gaat gewoon niet. Dan krijg ik weer pijn en moet ik gaan liggen. Dus moet een ander het doen. Toch? Zo is dat nu eenmaal, vind ik. En ik zie de hele dag van alles wat gedaan moet worden.

Bij mij in huis denkt men daar toch iets anders over. ‘Mam, als je gewoon regelmatig rust neemt genees je misschien wel sneller’. Of wij zijn je familie, niet je personeel’ hoor ik ook regelmatig. Ben ik echt zo vervelend? En hoe ben ik dan in de salon? Als ik niet ziek ben?

Daar ga ik dan maar eens over nadenken. Ik heb toch niets anders te doen. Ik heb alle afleveringen van Tatort, Father Brown, Death in Paradise, Midsomer Murders en weet ik wat nog allemaal al gezien.

Kan niet afwachten om weer te beginnen en mijn familie al helemaal niet.

Groetjes en gauw tot ziens.

Bruce Springsteen on Broadway

Bruce-on-Broadway

‘Het moet niet gekker worden’ zei mijn man vorige week. ‘Wat niet schat?’ ‘Nou, iedereen waarvan ik de muziek leuk vind overlijdt’. ‘Oh ja? Wie dan allemaal?’ Prince, David Bowie, Willy DeVille, Amy Whinehouse, het houdt niet op’.

Tja, dat is zo denk ik dan. Maar uiteindelijk gaan we allemaal, volgens Rowwen Hèze, met de neus omhoog. Dus ik dacht laat ik eens iets leuks doen. Bruce Springsteen, een van de laatste der Mohicanen volgens mijn man, is avond aan avond te zien op Broadway. En ik dacht, in al mijn onschuld, ach zo’n ticket New York kost tegenwoordig ook de hele wereld niet meer, laat ik eens een weekendje boeken naar New York. Voor mij om te shoppen, helemaal geweldig natuurlijk en voor mijn man Bruce on Broadway.

WAT DENK JE DAT DAT KOST?

Dat retourtje New York gaat nog wel, ong. €250,– p.p. en met leuk hotel al voor € 750,– klaar. Nu nog even 2 tickets voor The Boss. Wat denk je? Nee, veel te weinig, nog een keer, wat? Nee, nog veel te weinig. Ik dacht eerst oh leuk, $38,–, bleek de parkeerkaart te zijn.

De tickets varieren in prijs tussen de $1.725– (zit je tussen het toilet en het balcon) en $20.000,–. Per persoon wel te verstaan.

Dus ik zei: ‘Schat, we gaan naar Bruce on Broadway’. Echt? zei mijn man, hij vond het geweldig. Ja we gaan kijken, maar dan wel op Netflix, 15 december staat ie online.

Als je onze naam googlet

Kapsalon Hasseler Es
Als je ons googlet, en dat doe ik zo nu en dan. Je wilt toch weten of je nog gevonden wordt op het World wide web, dan doe ik dit altijd met zoekitem: kapsalon hasseler es. En dan staan we bovenaan. Leuk toch, goed voor mijn ego en we krijgen gelukkig ook veel goede waarderingen van jullie. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik deed dit vorige week ook en zag ineens Kapsalon bestellen in Hasseler Es. Ik dacht het moet niet gekker worden, misschien een creatieve thuiskapper of zo. Had ik wel leuk en slim gevonden. Maar nee het ging over het gerecht kapsalon dat door thuisbezorgd.nl  wordt … eh  thuisbezorgd.

The story behind
Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet, bedekt met shoarma of döner, kaas. even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade, geserveerd met knoflooksaus en sambal, bedacht door de Rotterdamse kapper Nataniël Gomes, gemaakt door shoarmazaak El Aviva, iets verderop in de straat.  Hij bestelde het regelmatig en stuur de klanten er naar toe als ze lang moesten wachten. ‘Bestel maar een kapsalon’ zei hij dan. Het gerecht werd populair onder jongeren en in 2017 werd het een ware een hype onder de elite van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Een kok die Nederland had bezocht introduceerde het daar.

Sinds 2011 wordt er zelfs jaarlijks de Gouden Kapsalon uitgereikt voor het beste kapsalon gerecht in Rotterdam. Kijk, zo leer je nog eens wat. Als we Wikipedia niet hadden.

Dat hebben we ‘Een kapsalon’. Welke branche kan nu zeggen dat ze een eigen gerecht hebben? Geen enkele toch?

Daarom, Nataniël Gomes, bedankt voor de gratis reclame!

Hoezo Old Scool?

Angelien

’Weet je?’ zei een vriendin van me laatst. ’Nou’ zei ik. ’Iedereen zit tegenwoordig op Facebook, Instagram, snapchat of iets dergelijks’. ’En?’ vroeg ik. ’Jullie niet’. ’En?’ ’Da’s niet meer van deze tijd joh’. ’Hoezo, ik ben al druk genoeg!’ ’Nee, jullie als bedrijf bedoel ik’.

’Maar ik heb toch een website’ zei ik, ’Beetje Old Scool meid’ zei ze. ’Nou zeg, ik old scool, Ok ik ben niet meer de allerjongste maar de rollator staat echt nog niet voor de deur, ik heb een Iphone, Ipad, kijk Netflix, dus wat nou old scool?

Wat Social Media betreft loop ik volgens haar gewoon strak achter. ’Klopt helemaal mam’ zei mijn dochter. ’Those, who use yesterday’s tools in today’s business, won’t be in business tomorrow’.

Bijdehandje, studeert een blauwe maandag communicatie en weet gelijk alles beter. Maar goed, eigenlijk hebben ze wel gelijk. Ik doe daar ook niets mee en stilstand is achteruitgang. Dus ik ben me gaan verdiepen in timelines, likes, followers, hashtags, trending topics enz.

En? Er ging een wereld voor me open. De mogelijkheden zijn geweldig. Dus vanaf volgende maand vind je ons ook serieus op Facebook en Instagram. Met leuke, lezenswaardige content.

Je ziet ik begin het al te leren. Dus like us, follow us, etc.

Generatiekloof

Weet je wat ik helemaal vergeten ben te vertellen? Vast niet. Het gaat over muziek. Zoals velen met mij verbaas ik me nogal eens over de muzieksmaak van mijn kinderen. Wij hebben ze met veel muzikale zorg opgevoed, Chaka Kahn, Stevie Wonder, Prince, Marvin Gaye, Barry White, Bruce Springsteen, U2, Willy DeVille, wie? Ja vindt mijn man mooi, Terence Trend D’Arby, Tina Turner enz. enz. Om er maar eens een paar te noemen.

Dan mag je toch verwachten dat hier iets van blijft hangen. Maar wat schetst mijn verbazing. Ik hoor dagelijks, ga er maar voor zitten, Drake, DJ Kahled, Whiz Kaliffa, Kendrick Lamar, Dr. Dree, Jay-Zee, Diddy en als ik geluk heb ook nog iets van Ed Sheeran. Dat is de enige waarvan ik denk: Muziek! De enige Rap die ik echt mooi vind is ‘I’ll be missing you’, van Puff Daddy, en die is eigenlijk gewoon van de Police, maar dan anders.

Dat heet generatiekloof. Daar is niets mis mee. Toch ik kan me er niets bij voorstellen. Maar er is hoop. Courtney Hadwin. Zag ik op America’s Got Talent. 14 jaar, waanzinnige stem. Zij laat ‘oude tijden’ herleven. Als mijn kinderen dit lezen zeggen ze: ‘Mam je wordt oud’.

Ik liet mijn zoon het filmpje zien en het enige wat die zei was: ‘hm… ze kan wel zingen hoor maar die is compleet gestoord’. Kijk dat is het verschil met vroeger. Nu gooit men de autotune erop (Hebben ze trouwens van Cher gegapt, die deed dat al veel eerder). en alles klinkt hetzelfde, men monteert een filmpje met veel blote dames en dure auto’s en klaar. Vroeger zong je uit je hart. Courtney is jonge dame met een oude ziel en zingt waanzinnig.

Kijk maar: