Een tijd geleden schreef ik een boven een stukje: ‘Het duurt te lang’. Ik moest daar een week of 3 geleden ineens aan denken. We waren toen al 4 weken gesloten. En eerlijk gezegd was ik er op een gegeven moment helemaal klaar mee. We hadden weken voor de gedwongen sluiting al veel maatregelen genomen en ik vroeg me af wat we nu en in de toekomst moesten doen.

Ik zag om me heen veel, perfect geknipte kapsels terwijl alle kappers hun vak niet meer mochten uitoefenen. Hoe dan? Ach zei mijn man, die hebben allemaal een vriendin of vrouw als kapster. Yeah right, nooit geweten dat er zoveel kappers zijn.

Gelukkig hebben jullie wel allemaal gewacht tot we weer open mochten. We hebben de afgelopen weken veel mail gehad en daarvoor wil ik jullie hartelijk bedanken, onze agenda staat bommetje vol en jullie reacties zijn super.

Toen we eind april hoorden dat we eind mei weer open mochten hadden we besloten de salon te veranderen. Het begon met het sausen van een muurtje maar uiteindelijk hebben we alles veranderd. Een complete metamorfose, nieuw interieur, trendy met meer ruimte en rust. Echter wel uiterst sfeervol. Een bezoek aan ons is immers meer dan even naar de kapper.

En toen kwam onze Mark dinsdagavond 5 mei met een persconferentie. Kappers mogen maandag 11 mei weer open. Mijn salon was een complete bouwval en we hadden nog 6 dagen de tijd maar we wilden ook graag weer aan het werk. Immers 7 weken dicht is niet echt bevorderlijk voor je liquiditeit, dus iedere dag eerder open was een godsgeschenk.

Dat hebben we geweten. Vanaf woensdag stond de telefoon roodgloeiend en in no time waren de eerste weken volgeboekt.Toen heb ik wel even een traantje weggepinkt. ‘Men is me dus niet vergeten ….’ dacht ik zondagavond nadat we de salon schoon hadden gemaakt, de agenda hadden bekeken  en klaar waren voor een nieuwe start..

Lieve klanten, allemaal heel erg bedankt voor het geduld. We gaan van jullie haar weer iets moois maken.

Angelien Treder

En dan begin ik zo rond eind november al te stressen. Waarom? Geen idee, Ik doe dit werk nu al meer dan 30 jaar en toch kijk ik altijd weer op tegen maar ook uit naar Kerst. Je weet dat het hartstikke druk gaat worden. Maar dat is ook hartstikke leuk. De versierde salon, de muziek, de sfeer, ik houd er wel van. Mijn zoon is nog erger. Die haalt het liefs begin november al de kerstboom van boven. Ja we hebben een kunstboom uit milieu overwegingen.

Maar voor ik verder mijmer, eerst wat serieuze zaken: producten.

Kijk, in alle eerlijkheid, wij verkopen gewoon weinig producten. Brood koop je bij de bakker, kaas bij de kaasboer, vlees bij een slager en shampoo bij de.. kapper? Dus niet. De meeste van onze gerespecteerde klanten koopt de shampoo, conditioner, lak, gel, wax, en wat voor haarcosmetica dan ook niet bij ons in de salon. Mijn man snapt er helemaal niets van. Die zegt altjd: ‘Hoe is het mogelijk dat je je klanten niet kunt overtuigen van het feit dat een goed product essentieel is voor een goed kapsel.  Je hebt nota bene minimaal 20 minuten de tijd alle voordelen te benadrukken’.

Ik heb dan altijd als excuus dat ik mensen niets wil opdringen en dat ik als ik iets over een product vertel het idee heb dat ik niet aan het infomeren maar aan het pushen ben. En dat wil ik niet. Ik vind dat mijn klanten niet het gevoel moeten hebben dat ik ze iets opdring.

Met als gevolg dat onze verkopen niet om over naar huis te schrijven zijn. Terwijl we alleen uitstekende producten verkopen tegen een redelijke prijs. Wij verkopen geen shampoo  van boven de €30,–. Die zou ik zelf namelijk niet eens kopen. Nee, wij verkopen kwalitatief top producten die heel goed zijn voor je haar, waar je weinig van nodig hebt en die zeker bijdragen aan een super kapsel.

We hebben een klein assortiment waar we 100% achter staan, zowel voor de dames (Goldwell, Fanola, Revlon, Paul Mitchell) als de heren (Hunter1114). Dus daar kan het niet aan liggen. Misschien moet ik komend jaar gewoon iets meer mijn best doen. Je bent dus gewaarschuwd.

Terug naar de kerst. Ik blijf het mooi vinden. Eind van het jaar meer aandacht voor familie en vrienden. Kerstavond, met pakjes en kerstmuziek, uiteraard, eerste kerstdag uitgebreid eten en drinken met familie bij ons thuis en tweede kerstdag: uitbuiken op de bank. Klinkt allemaal wel heel mutsig. Weet ik maar het is nu eenmaal zo. En het bevalt me prima.

Oh, en als je nog een leuk kerstcadeau zoekt? Wij hebben geweldige producten voor een redelijke prijs (Kijk ik kan het wel).

van-strip-naar-pas
In een van onze blogs kon je lezen dat we meer dan 30 jaar gebruik van hebben gemaakt van de strippenkaart en dat geeft maar weer eens aan hoe belangrijk dit voor ons is geweest. Echter, ook wij moeten mee in de vaart der volkeren en dat betekent dat we overgaan op een persoonlijke Hair by Treder Pas. Alle gestempelde strippen op je ’oude’ strippenkaar gaan uiteraard mee naar je nieuwe pas. Ook de voorwaarden blijven gelijk.
Je kunt je spaarpunten nu niet alleen besteden aan een gratis knipbehandeling maar je kunt er ook producten voor krijgen. De keuze is aan jouw. Wij gaan je kleur- en of permanentkaart ook digitaliseren zodat we alles in 1 keer kunnen realiseren.
Om je privacy hoef je je geen zorgen te maken. De gegevens zijn uitsluitend voor gebruik in de salon en zullen niet online verschijnen. Dit houdt in dat je niet middels een app o.i.d kunt zien hoeveel spaarpunten je hebt. Dat geven we je door als je bent wezen knippen. Hetzij mondeling of we printen het mee op je kassabon.
De 12 keer knippen hebben we vertaald in 120 spaarpunten en als je dit hebt bereikt kun je ze verzilveren. Per gestempelde strip (1 keer knippen) krijg je dus 10 punten.
Het kan even duren voor iedereen in het bestand zit maar je hebt een half jaar de tijd om alles om te zetten.
Dat moet lukken. Je krijgt je persoonlijk pas vanaf nu direct mee.

Hunter1114 barberWeet je dat ik dat barbergedoe een aantal jaren geleden een beetje een vage hype vond. Volwassen kerels, met enge puntsnorretjes, ziekenhuisjasjes, ouderwetse stoelen, sigaren, wiskey en vooral veel tatoos. In mijn optiek van die net niks kappers die 3 herenmodellen kunnen knippen en vooral niets bij wilden leren.

Die mening heb ik een tijdje vast gehouden maar ik moet nu toch echt wel toegeven dat het geen hype is maar een prachtig onderdeel van het kappersvak. Er is ook veel veranderd en het modellenboek is behoorlijk uitgebreid.

We gingen eerst maar eens op zoek naar een mannenlijn, en dan kom je toch echt uit bij de Barber. Het werd uiteindelijk HUNTER1114. Maar ja, dan heb je allemaal producten die je nog nooit hebt gebruikt, te weten, baardolie, detoxifying soap, shaving foam etc.

Ik heb Michel, distributeur van Hunter1114 gevraagd en hij had wel een heel leuke oplossing: ‘Kom ik toch met Keino voor een training’. Kijk en dan durf ik gewoon niet te zeggen: ‘Who the f… is Keino’. Dus ik aan het googelen. Keino Valley, Master Barber Miami USA. Hij was voor Hunter1114 trainingen aan het geven in heel Europa en Lucky us, ook bij ons.

Ok, dit werd dus niet alleen een product training maar ook een spoedcursus barber. En die was uiterst leerzaam. Keino Valley wat een geweldige kerel is dat. Hij geeft echt een training waarvan je denkt: Ok zo moet het dus! Ik heb nooit geweten dat een tondeuze zoveel verschillende opzetstukken heeft en dat je die ook nog kunt gebruiken. Sterker nog moet gebruiken. Wist ook niet dat er verschillen zaten tussen de American Barber Cut and the European one. Nu wel. In Amerika gaan ze voor super strak en hier voor een meer natuurlijke look. We hebben zelfs met airbrush gewerkt. Geen wonder dat die Barber modellen zo strak lijken. Is voor een groot deel Spray Art.

We hebben echt in 1 avond heel veel geleerd op een bijzonder leuke manier. Dus vanaf nu kun je bij ons ook terecht voor ‘The complete package’, wassen, knippen, drogen, scheren, baard knippen enz. Uiteraard hebben we de onmisbare barberchair aangeschaft zodat je heerlijk onderuit kunt.

‘Waarom kan ik niet gewoon een afspraak bij je maken? Vroeg een kennis van me laatst. Hoezo afspraak maken? Bij ons heb je altijd een afspraak. Bij sommige kappers moet je altijd een afspraak maken, bij andere moet je een afspraak maken maar kun je, als het niet druk is, ook zonder afspraak geholpen worden. Moet je wel eerst wachten tot alle afspraken voorbij zijn of je kunt alleen op bepaalde dagen zonder afspraak terecht.

Kortom allemaal gedoe, Je kunt bij ons gewoon naar de kapper wanneer jij dat wilt. Niet wanneer een kapper misschien tijd heeft, niet op een onmogelijk tijdstip, niet over 2 weken terwijl je komende week een feest hebt, nee geen gedoe, je kunt komen wanneer je wilt.  Wat wil je nog meer? Als je wilt zet je het als afspraak in je Iphone, doe je net alsof.

‘Ja maar, dan is het misschien te druk als ik kom’ Dat kan, het is immers (klinkt misschien wat arrogant, maar het is gelukkig wel waar) meestal druk, dan moet je even wachten en dat is heel gezellig bij ons. Wij hebben daarnaast ons team prima afgestemd op het ’werken zonder afspraak’ en je hoeft dus, bijna nooit, erg lang te wachten.

En, weet je wat ook handig is? Je kunt je afspraak nooit vergeten!

AngelienNee niet dat liedje van Davina Michelle. Ik bedoel de ‘grote’ vakantie. Het duurt gewoon veel te lang. De dag dat ze weer naar school gaan is dan ook jaarlijks weer een gedenkwaardig moment bij ons in huis. De rust keert terug, de regelmaat doet zijn intrede en ik voel me een stuk beter.

Echt mijn kinderen zijn schatten maar na een week of 6 schoolvakantie  kan ik ze het huis wel uitkijken. Ik ben er dan helemaal klaar mee. Overal, maar dan ook echt overal vind ik lege chipszakken, lege flessen frisdrank, schoenen, kleding noem maar op. Ons huis verandert in die weken in een complete chaos.

En daar komt gelukkig een einde aan. We zijn aan een nieuw schooljaar begonnen en nu maar hopen dat de studieresultaten goed genoeg zijn!

Dat het bij ons in de salon vaak warm is is een understatement. Het is er met de huidige zomers gewoon bloedheet. Klanten vragen of ze misschien buiten geknipt mogen worden. Kan gewoon niet meer zo. Heb ik thuis al ik weet niet hoe vaak gezegd.

Ach zegt mijn man dan, het is maar een paar dagen per jaar. In Afrika is het altijd boven de 40 graden en daar weten ze niet eens wat een airco is.

Probeer daar maar eens tegen te praten. Lukt niet. En hij kletst wel lekker maar zit zelf in z’n kantoor, met airco. Dat is heel wat anders zegt ie dan. Computers kunnen niet zo goed tegen de warmte. Mmm wat een  … smoes.

Tot vorige maand. Ik heb gezegd dat ik de salon de hele zomer dicht doe als er niets verandert. Om  wat kracht bij de uitspraak te zetten zijn we, toen het zo warm was, een paar keer eerder dicht gegaan. Met mijn operatieperikelen net achter de rug weet hij ondertussen hoe het is om mij 24 uur per dag in huis te hebben dus in no time was er verkoeling.

Had ik veel eerder moeten doen.  Niet alleen voor jullie, als gewaardeerde klant, maar ook voor ons hele team. Heerlijke werkplek met of zonder hittegolf.

Ook zo’n dingetje. Mannen snappen gewoon niet dat wij veel tassen nodig hebben. Je hebt van alles mee te slepen, make-up, deo, borstel, kam, portemonnee, id, rijbewijs, bankpasjes, zakdoekjes, mobiel enz. enz. En dat past niet in een willekeurig tasje, Daar moet je over nadenken. Een tas moet bij je kleding en schoenen passen dus dat gaat allemaal niet zomaar.

‘Wat is dit nu?’ zei mijn man vorige week toen ik hem vroeg of hij even mijn autosleutels wilde pakken. ‘Wat schat’?  ‘Je hebt een tas en daar binnen nog een tas, wat is hier nu het nut van? Ik kon al niets in je tas vinden maar nu al helemaal niet meer’.

Gek he, ik vind alles altijd direct, hoezo overvolle tas, alles is netjes geordend en het heeft allemaal een eigen plekje. En zo’n BIB (bag in bag) haal je eruit en die gaat weer in de andere tas. Simpel toch? Hoef je echt geen kerngeleerde voor te zijn om het nut hiervan te zien.

Afijn sleutels toch weer zelf gepakt. Zaten gewoon in de BIB waar ze altijd zitten en toen wist ik het weer. Ik zeg tegen mijn man: Bel Sophie van PISTACHE in Enschede eens even, die hebben toch ook van die mooie tassen van Furla? En voor niet al teveel geld’? Hij bellen en wij er naar toe, gisteren eind van de dag.

Moet je nooit doen. Je gaat voor een tas en vervolgens moet je een busje huren om alle schitterende vintage meubels mee naar huis te nemen. Leukste woonwinkel van Enschede. Kijk vooral even op de site pistachedesign.nl want daar vind je nog veel meer leuke meubels.

 

Pistache-Enschede2-Korte-Haaksbergerstraat     Pistache-Enschede-Korte-Haaksbergerstraat    Pistache-Enschede3-Korte-Haaksbergerstraat    Pistache-Design-Enschede

Ik lig al bijna 4 weken op m’n bankje. Geopereerd aan mijn voet. Ik dacht ach dat duurt 2 weken en dan ga ik er weer voor. Niet dus. Ben vorige week vrijdag naar Nordhorn geweest, vissoep eten bij de La NUOVA Gondola, heerlijk!!! In al mijn overmoed nog even de lokale winkels bezoeken en toen? Toen lag ik er gewoon weer 2 dagen uit. Paracetamolletje geprobeerd maar dat hielp helemaal niets. Ik heb wel wat anders zei mijn man. Ieneminie tabletje maar ik ben nogal huiverig als het gaat om pijnstillers. Is niets zei hij, diclofinacje, lage dosering. Nou dat hielp, kon de hele wereld weer aan, dacht ik.  Bleek later dat ie mij een morfinetabletje had gegeven. Kan me voorstellen dat mensen daar gewend aan raken.

So far so good, ik had al lang weer iets moeten schrijven maar je weet hoe dat gaat, druk, druk, druk. En als je dan van alles wilt en denkt te moeten maar ineens niets meer kunt dan kom je jezelf tegen. Ik moet eigenlijk beter weten want een aantal jaren geleden ben ik geopereerd aan een hernia. Dacht ik ook na 2 weken weer te gaan werken. Mijn man zei cynisch: ‘Moet je doen meid, niets aan het handje, al dat gezeur van dokters dat je rust moet houden, allemaal onzin’. ‘Tot zo’ zei hij toen ik in de auto stapte. Mooi niet, dacht ik. Ik kan dat. Anderhalf uur later was ik terug, op het bankje, beentjes omhoog, paracetamol geslikt, kopje thee, je kent het wel.

Mijn familie wordt onderhand stapelgek. Ze kunnen me het huis wel uitkijken. En terecht. Ik ben nu eenmaal geen leuke patiënt. Ik wil van alles doen en dat gaat gewoon niet. Dan krijg ik weer pijn en moet ik gaan liggen. Dus moet een ander het doen. Toch? Zo is dat nu eenmaal, vind ik. En ik zie de hele dag van alles wat gedaan moet worden.

Bij mij in huis denkt men daar toch iets anders over. ‘Mam, als je gewoon regelmatig rust neemt genees je misschien wel sneller’. Of wij zijn je familie, niet je personeel’ hoor ik ook regelmatig. Ben ik echt zo vervelend? En hoe ben ik dan in de salon? Als ik niet ziek ben?

Daar ga ik dan maar eens over nadenken. Ik heb toch niets anders te doen. Ik heb alle afleveringen van Tatort, Father Brown, Death in Paradise, Midsomer Murders en weet ik wat nog allemaal al gezien.

Kan niet afwachten om weer te beginnen en mijn familie al helemaal niet.

Groetjes en gauw tot ziens.

Bruce-on-Broadway

‘Het moet niet gekker worden’ zei mijn man vorige week. ‘Wat niet schat?’ ‘Nou, iedereen waarvan ik de muziek leuk vind overlijdt’. ‘Oh ja? Wie dan allemaal?’ Prince, David Bowie, Willy DeVille, Amy Whinehouse, het houdt niet op’.

Tja, dat is zo denk ik dan. Maar uiteindelijk gaan we allemaal, volgens Rowwen Hèze, met de neus omhoog. Dus ik dacht laat ik eens iets leuks doen. Bruce Springsteen, een van de laatste der Mohicanen volgens mijn man, is avond aan avond te zien op Broadway. En ik dacht, in al mijn onschuld, ach zo’n ticket New York kost tegenwoordig ook de hele wereld niet meer, laat ik eens een weekendje boeken naar New York. Voor mij om te shoppen, helemaal geweldig natuurlijk en voor mijn man Bruce on Broadway.

WAT DENK JE DAT DAT KOST?

Dat retourtje New York gaat nog wel, ong. €250,– p.p. en met leuk hotel al voor € 750,– klaar. Nu nog even 2 tickets voor The Boss. Wat denk je? Nee, veel te weinig, nog een keer, wat? Nee, nog veel te weinig. Ik dacht eerst oh leuk, $38,–, bleek de parkeerkaart te zijn.

De tickets varieren in prijs tussen de $1.725– (zit je tussen het toilet en het balcon) en $20.000,–. Per persoon wel te verstaan.

Dus ik zei: ‘Schat, we gaan naar Bruce on Broadway’. Echt? zei mijn man, hij vond het geweldig. Ja we gaan kijken, maar dan wel op Netflix, 15 december staat ie online.