ZO VOEL IK MIJ ECHT!!!!

Het werk in mijn salon is het leukste dat er is. Er bestaat geen mooier beroep en ik ben blij dat ik weer aan de slag mag. Wij hebben er dan ook zin in. Jullie weer te zien, jullie kapsels weer in model te brengen en jullie weer met een goed gevoel de deur uit te zien gaan.

De chaos was alweer compleet. We waren, vooruitlopend op de definitieve aankondiging dat we weer open mochten al begonnen met inplannen (Je kent ons, direct aan de slag) en dachten 2 maart open te mogen, dus de eerste dag al volledig vol geboekt. En wat zei onze Mark: ‘Kappers mogen vanaf 3 maart open’. Ik dacht eerst dat ie zich vergist had en vroeg aan mijn man: ‘Zei hij echt woensdag?’ Ja dus.

Kiek en toen had ik de poppetjes aan ‘t dansen. Want wat doe je met meer dan 50 afspraken die verzet moeten worden? Nou wat denk je? Ja, helemaal goed, verzetten. Vorige week direct aan de slag. Dan maar Iedere dag een uurtje eerder beginnen en een uurtje langer door en bellen, bellen en nog eens bellen.

Jullie hebben ons echt verrast. Na de eerste lockdown was het al druk maar dit slaat alles. De agenda staat bommetje vol. Hoe graag we ook willen, we kunnen jullie niet allemaal tegelijk knippen. Allemaal heel erg bedankt voor het geduld en het begrip dat we de eerste dag moesten omboeken..

Maar nu is het dan echt weer zover. OPEN, gewoon weer aan het werk. Te gek! Werd ook tijd, ik begon echt lui te worden. Normaliter doe je naast je werk en je huishouden van alles en nog wat. Dus je zou denken dat ik daar nu toch tijd genoeg voor had. Nee dus, kwam gewoon strak tijd te kort.

Hoe dan denk je, geen werk, niet uit eten, geen vrienden op bezoek, ’s avonds na 21.00 uur binnen op het bankje voor de TV. En toch, toch tijd te kort, echt waar. Ik snap er niets van. Ik denk er maar niet over na. We gaan aan de slag.

WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR , TOT GAUW ALLEMAAL

Weet je, meestal is er van alles waar ik me druk over maak.  Zoals de planning in de salon, de inkoop, de voorbereiding op het komend jaar of oud en nieuw etc. Maar nu, nu loop ik een beetje verdwaasd rond. Tijdens de extra drukke weken van het jaar zit ik thuis. Dat is al gek, maar weet je wat nog gekker is? Ik begin er aan te wennen.

Ik ben vanmorgen voor de vierde dag achter elkaar rond half 10 opgestaan, terwijl ik meestal tegen een uur of 7 aan het ontbijt zit. En ik kan me er echt niet druk om maken. Sterker nog het is wel lekker, de houtkachel brandt dan al, de krant ligt op tafel, de koffiemachine is startklaar, in alle rust ontbijten, heerlijk.

Op de achtergrond hoor ik mijn man al: ‘Het is niet de bedoeling dat je hier aan went schat’. Da’s nou jammer, ik zou er best aan kunnen wennen.

Normaliter is het nu een heerlijke chaos in de salon, net iets te druk, te lange wachttijden, maar ook absoluut een hele leuke periode met gezellige, enthousiaste klanten. Een drukke tijd die we met collega’s altijd gezamenlijk afsluiten, de dag voor kerst, rond een uur of 3 met een hapje en een drankje om ons vervolgens in het kerstgedruis te storten. Hele familie op bezoek, superdruk, maar super gezellig. Ieder jaar zeg ik: ‘Dit was de laatste keer, volgend jaar ergens anders.’ Maar als het dan weer zover is wil ik iedereen graag weer om me heen hebben en gaan we er weer voor.

En dit jaar? Tja het was wel rustig. We hadden 3 mensen op bezoek, mijn ouders en mijn broer. Dat was heel gezellig maar ik miste de drukte en de sfeer was anders. Je merkt dat het Corona gebeuren zwaar drukt op iedereen.

Hoe dan ook, op naar 2021 en we zijn van plan er een mooi jaar van te maken, hopelijk met meer bewegingsvrijheid en minder stress en ik wil iedereen dan ook een mooi Oud en Nieuw toewensen. Ik ga er vanuit dat ik jullie midden januari weer terug zie en dan gaan we van jullie te lange haar weer iets moois maken.

Vergeet niet om alvast een afspraak te maken. Bel ons even op 074-2777273. We zijn dan we; gesloten maar uiteraard telefonisch bereikbaar. Of kijk even op de site voor meer info.

Blijf gezond en tot gauw!!

Angelien

Vroeger…. Als dat woord bij me opkomt denk ik meestal gauw aan wat anders, immers vroeger is lang geleden toen ik er nog waanzinnig goed uitzag, met great looks en een goddelijk lichaam en en en en …….. (kan ik nu rustig zeggen, bijna niemand weet hoe ik er vroeger uitzag). Mijn man zegt gelukkig altijd dat ik in al die jaren weinig veranderd ben. Lief he? Complimenten kunnen we nooit genoeg krijgen daar zijn wij vrouwen gek op.

Maar dat terzijde en terug naar vroeger. Hadden jullie toen je jonger was  iets met kunst? Nou ik niet. Ik vond er gewoon niets aan. Allemaal geklieder en je kon helemaal niet zien wat iets voor moest stellen enz.

Daar is de jaren daarna wel degelijk verandering in gekomen en tegenwoordig vind ik het echt mooi. Dat komt eigenlijk door mijn man. Die houdt van kunst en vind  heel veel mooi. ‘Wat vind je daar nu aan? ‘ vroeg ik wel eens. Waarop hij antwoorde: ‘Kunst hoef je niet altijd mooi te vinden, het moet iets met je doen. Je moet er door aan het denken gezet worden en als je er vaker naar kijkt ontdek je telkens iets nieuws.‘

Daar heeft hij misschien wel gelijk in. Met de jaren ben ik het zeker gaan waarderen. Tegenwoordig vind je bij mij in de salon dan ook geen kappers posters maar werk van Herman Brood en Jaqueline Schafer. Prachtig, de een maakte 10 schilderijen in een uur en de ander maakt werk met een engelengeduld en is duidelijk beinvloed door Picasso, schitterend lijnenspel en altijd intense kleuren.

Goh als je me zo hoort denk je: ‘Die heeft er verstand van, toch?‘ Nou, dacht het niet.

‘Hoezo niet zei mijn man.‘ toen hij stiekem over mijn schouder meelas terwijl ik dit schreef. ‘Jullie maken ook kunst elke dag weer. Jullie werken met levend materiaal, met kleur, combineren  haar met gezichtsvormen en zorgen door een goede kleurkeuze voor een perfecte look. En dat allemaal meerdere keren per dag. Als dat geen kunst is?‘

‘Dus eigenlijk zijn wij kappers net als Herman Brood?‘ zei ik. Kleurrijk, creatief, eigenzinnig, dynamisch, tijdloos,en en en en . ……‘ ‘Ho,ho, rustig schat, overdrijven is ook een vak. Blijf nu maar gewoon met beide benen op de gromd en in de salon staan.‘

Pfff, typisch mannen, eerst prijzen ze je bijna de hemel in en vervolgens moet je weer gewoon aan het werk.

Overigens heb ik ook nog wat werken te koop. Misschien is er iets voor jou bij. Krijg ik ook weer eens iets nieuws aan de muur.

En daar moest ik even over nadenken. Want soms vraag ik me wel eens af wat we in godsnaam allemaal aan het doen zijn. Gemeentehuizen, scholen, bedrijven, instellingen, restaurants, verzorgingstehuizen etc. etc. moeten maanden dicht en worden compleet verbouwd om maar Coronaproof te zijn. Iedereen is er heel druk mee en het kost verschrikkelijk veel geld. Uiteraard moeten we zorgen voor een veilige woon- en werkomgeving. Dat hebben we in de salon ook gedaan. Maar soms vraag ik me dus af waarom we dit allemaal doen.

Immers. In China gaat heel Wuhan uit haar dak tijdens een poolparty met meer dan 15.000 aanwezigen, Poetin vaccineert in no time heel Rusland,  Trump zegt dat het beste vaccin ter wereld er door zijn persoonlijke inzet al in oktober is ……. Dus waarom doen we dit met z’n allen?

En als ik er dan even over nagedacht heb weet ik het weer: Voor elkaar!! Voor onze ouders, grootouders, familie. vrienden, buren, klanten enz. Gewoon voor elkaar!

Misschien zijn de basisregels wel voldoende, afstand houden, geen handen schudden, veel handen wassen. En volgens mij ook respect voor elkaar hebben, rekening met elkaar houden, je aan de regels houden. Ook al vind je het misschien zelf niet nodig doe het dan voor iemand anders.

Ik begrijp dat mensen gaan protesteren omdat we in onze vrijheden worden beperkt maar hopelijk begrijpen zij dat mevrouw Jansen van 76 met Astma bang is Corona te krijgen.

Dus dat al die bedrijven, restaurants en instellingen voor ons wat meer doen dan zich enkel aan de basisregels houden is toch super?

Kijk en daarom gebruiken wij, hoe vervelend wij het zelf ook vinden, nog steeds die onvriendelijke plastic kapmantels.

Toen was ik klaar met knippen en mijn klant zei: ‘Je hebt volledig gelijk maar had je niet kunnen volstaan met: Omdat het veiliger voor jullie is’?

Tja, dat had zeker gekund maar nu heb ik er zelf ook weer even bewust bij stilgestaan.

Blijf gezond en denk aan elkaar,
Angelien

Een tijd geleden schreef ik boven een stukje: ‘Het duurt te lang’. Ik moest daar een week of 3 geleden ineens aan denken. We waren toen al 4 weken gesloten. En eerlijk gezegd was ik er op een gegeven moment helemaal klaar mee. We hadden weken voor de gedwongen sluiting al veel maatregelen genomen en ik vroeg me af wat we nu en in de toekomst moesten doen.

Ik zag om me heen veel, perfect geknipte kapsels terwijl alle kappers hun vak niet meer mochten uitoefenen. Hoe dan? Ach zei mijn man, die hebben allemaal een vriendin of vrouw als kapster. Yeah right, nooit geweten dat er zoveel kappers zijn.

Gelukkig hebben jullie wel allemaal gewacht tot we weer open mochten. We hebben de afgelopen weken veel mail gehad en daarvoor wil ik jullie hartelijk bedanken, onze agenda staat bommetje vol en jullie reacties zijn super.

Toen we eind april hoorden dat we eind mei weer open mochten hadden we besloten de salon te veranderen. Het begon met het sausen van een muurtje maar uiteindelijk hebben we alles veranderd. Een complete metamorfose, nieuw interieur, trendy met meer ruimte en rust. Echter wel uiterst sfeervol. Een bezoek aan ons is immers meer dan even naar de kapper.

En toen kwam onze Mark dinsdagavond 5 mei met een persconferentie. Kappers mogen maandag 11 mei weer open. Mijn salon was een complete bouwval en we hadden nog 6 dagen de tijd maar we wilden ook graag weer aan het werk. Immers 7 weken dicht is niet echt bevorderlijk voor je liquiditeit, dus iedere dag eerder open was een godsgeschenk.

Dat hebben we geweten. Vanaf woensdag stond de telefoon roodgloeiend en in no time waren de eerste weken volgeboekt.Toen heb ik wel even een traantje weggepinkt. ‘Men is me dus niet vergeten ….’ dacht ik zondagavond nadat we de salon schoon hadden gemaakt, de agenda hadden bekeken  en klaar waren voor een nieuwe start..

Lieve klanten, allemaal heel erg bedankt voor het geduld. We gaan van jullie haar weer iets moois maken.

Angelien Treder

En dan begin ik zo rond eind november al te stressen. Waarom? Geen idee, Ik doe dit werk nu al meer dan 30 jaar en toch kijk ik altijd weer op tegen maar ook uit naar Kerst. Je weet dat het hartstikke druk gaat worden. Maar dat is ook hartstikke leuk. De versierde salon, de muziek, de sfeer, ik houd er wel van. Mijn zoon is nog erger. Die haalt het liefs begin november al de kerstboom van boven. Ja we hebben een kunstboom uit milieu overwegingen.

Maar voor ik verder mijmer, eerst wat serieuze zaken: producten.

Kijk, in alle eerlijkheid, wij verkopen gewoon weinig producten. Brood koop je bij de bakker, kaas bij de kaasboer, vlees bij een slager en shampoo bij de.. kapper? Dus niet. De meeste van onze gerespecteerde klanten koopt de shampoo, conditioner, lak, gel, wax, en wat voor haarcosmetica dan ook niet bij ons in de salon. Mijn man snapt er helemaal niets van. Die zegt altjd: ‘Hoe is het mogelijk dat je je klanten niet kunt overtuigen van het feit dat een goed product essentieel is voor een goed kapsel.  Je hebt nota bene minimaal 20 minuten de tijd alle voordelen te benadrukken’.

Ik heb dan altijd als excuus dat ik mensen niets wil opdringen en dat ik als ik iets over een product vertel het idee heb dat ik niet aan het infomeren maar aan het pushen ben. En dat wil ik niet. Ik vind dat mijn klanten niet het gevoel moeten hebben dat ik ze iets opdring.

Met als gevolg dat onze verkopen niet om over naar huis te schrijven zijn. Terwijl we alleen uitstekende producten verkopen tegen een redelijke prijs. Wij verkopen geen shampoo  van boven de €30,–. Die zou ik zelf namelijk niet eens kopen. Nee, wij verkopen kwalitatief top producten die heel goed zijn voor je haar, waar je weinig van nodig hebt en die zeker bijdragen aan een super kapsel.

We hebben een klein assortiment waar we 100% achter staan, zowel voor de dames (Goldwell, Fanola, Revlon, Paul Mitchell) als de heren (Hunter1114). Dus daar kan het niet aan liggen. Misschien moet ik komend jaar gewoon iets meer mijn best doen. Je bent dus gewaarschuwd.

Terug naar de kerst. Ik blijf het mooi vinden. Eind van het jaar meer aandacht voor familie en vrienden. Kerstavond, met pakjes en kerstmuziek, uiteraard, eerste kerstdag uitgebreid eten en drinken met familie bij ons thuis en tweede kerstdag: uitbuiken op de bank. Klinkt allemaal wel heel mutsig. Weet ik maar het is nu eenmaal zo. En het bevalt me prima.

Oh, en als je nog een leuk kerstcadeau zoekt? Wij hebben geweldige producten voor een redelijke prijs (Kijk ik kan het wel).

van-strip-naar-pas
In een van onze blogs kon je lezen dat we meer dan 30 jaar gebruik van hebben gemaakt van de strippenkaart en dat geeft maar weer eens aan hoe belangrijk dit voor ons is geweest. Echter, ook wij moeten mee in de vaart der volkeren en dat betekent dat we overgaan op een persoonlijke Hair by Treder Pas. Alle gestempelde strippen op je ’oude’ strippenkaar gaan uiteraard mee naar je nieuwe pas. Ook de voorwaarden blijven gelijk.
Je kunt je spaarpunten nu niet alleen besteden aan een gratis knipbehandeling maar je kunt er ook producten voor krijgen. De keuze is aan jouw. Wij gaan je kleur- en of permanentkaart ook digitaliseren zodat we alles in 1 keer kunnen realiseren.
Om je privacy hoef je je geen zorgen te maken. De gegevens zijn uitsluitend voor gebruik in de salon en zullen niet online verschijnen. Dit houdt in dat je niet middels een app o.i.d kunt zien hoeveel spaarpunten je hebt. Dat geven we je door als je bent wezen knippen. Hetzij mondeling of we printen het mee op je kassabon.
De 12 keer knippen hebben we vertaald in 120 spaarpunten en als je dit hebt bereikt kun je ze verzilveren. Per gestempelde strip (1 keer knippen) krijg je dus 10 punten.
Het kan even duren voor iedereen in het bestand zit maar je hebt een half jaar de tijd om alles om te zetten.
Dat moet lukken. Je krijgt je persoonlijk pas vanaf nu direct mee.

Hunter1114 barberWeet je dat ik dat barbergedoe een aantal jaren geleden een beetje een vage hype vond. Volwassen kerels, met enge puntsnorretjes, ziekenhuisjasjes, ouderwetse stoelen, sigaren, wiskey en vooral veel tatoos. In mijn optiek van die net niks kappers die 3 herenmodellen kunnen knippen en vooral niets bij wilden leren.

Die mening heb ik een tijdje vast gehouden maar ik moet nu toch echt wel toegeven dat het geen hype is maar een prachtig onderdeel van het kappersvak. Er is ook veel veranderd en het modellenboek is behoorlijk uitgebreid.

We gingen eerst maar eens op zoek naar een mannenlijn, en dan kom je toch echt uit bij de Barber. Het werd uiteindelijk HUNTER1114. Maar ja, dan heb je allemaal producten die je nog nooit hebt gebruikt, te weten, baardolie, detoxifying soap, shaving foam etc.

Ik heb Michel, distributeur van Hunter1114 gevraagd en hij had wel een heel leuke oplossing: ‘Kom ik toch met Keino voor een training’. Kijk en dan durf ik gewoon niet te zeggen: ‘Who the f… is Keino’. Dus ik aan het googelen. Keino Valley, Master Barber Miami USA. Hij was voor Hunter1114 trainingen aan het geven in heel Europa en Lucky us, ook bij ons.

Ok, dit werd dus niet alleen een product training maar ook een spoedcursus barber. En die was uiterst leerzaam. Keino Valley wat een geweldige kerel is dat. Hij geeft echt een training waarvan je denkt: Ok zo moet het dus! Ik heb nooit geweten dat een tondeuze zoveel verschillende opzetstukken heeft en dat je die ook nog kunt gebruiken. Sterker nog moet gebruiken. Wist ook niet dat er verschillen zaten tussen de American Barber Cut and the European one. Nu wel. In Amerika gaan ze voor super strak en hier voor een meer natuurlijke look. We hebben zelfs met airbrush gewerkt. Geen wonder dat die Barber modellen zo strak lijken. Is voor een groot deel Spray Art.

We hebben echt in 1 avond heel veel geleerd op een bijzonder leuke manier. Dus vanaf nu kun je bij ons ook terecht voor ‘The complete package’, wassen, knippen, drogen, scheren, baard knippen enz. Uiteraard hebben we de onmisbare barberchair aangeschaft zodat je heerlijk onderuit kunt.

‘Waarom kan ik niet gewoon een afspraak bij je maken? Vroeg een kennis van me laatst. Hoezo afspraak maken? Bij ons heb je altijd een afspraak. Bij sommige kappers moet je altijd een afspraak maken, bij andere moet je een afspraak maken maar kun je, als het niet druk is, ook zonder afspraak geholpen worden. Moet je wel eerst wachten tot alle afspraken voorbij zijn of je kunt alleen op bepaalde dagen zonder afspraak terecht.

Kortom allemaal gedoe, Je kunt bij ons gewoon naar de kapper wanneer jij dat wilt. Niet wanneer een kapper misschien tijd heeft, niet op een onmogelijk tijdstip, niet over 2 weken terwijl je komende week een feest hebt, nee geen gedoe, je kunt komen wanneer je wilt.  Wat wil je nog meer? Als je wilt zet je het als afspraak in je Iphone, doe je net alsof.

‘Ja maar, dan is het misschien te druk als ik kom’ Dat kan, het is immers (klinkt misschien wat arrogant, maar het is gelukkig wel waar) meestal druk, dan moet je even wachten en dat is heel gezellig bij ons. Wij hebben daarnaast ons team prima afgestemd op het ’werken zonder afspraak’ en je hoeft dus, bijna nooit, erg lang te wachten.

En, weet je wat ook handig is? Je kunt je afspraak nooit vergeten!

AngelienNee niet dat liedje van Davina Michelle. Ik bedoel de ‘grote’ vakantie. Het duurt gewoon veel te lang. De dag dat ze weer naar school gaan is dan ook jaarlijks weer een gedenkwaardig moment bij ons in huis. De rust keert terug, de regelmaat doet zijn intrede en ik voel me een stuk beter.

Echt mijn kinderen zijn schatten maar na een week of 6 schoolvakantie  kan ik ze het huis wel uitkijken. Ik ben er dan helemaal klaar mee. Overal, maar dan ook echt overal vind ik lege chipszakken, lege flessen frisdrank, schoenen, kleding noem maar op. Ons huis verandert in die weken in een complete chaos.

En daar komt gelukkig een einde aan. We zijn aan een nieuw schooljaar begonnen en nu maar hopen dat de studieresultaten goed genoeg zijn!