T’is weer feest bij ons in huis. Ik heb al maanden problemen met de smaak van de koffie. En dat is vervelend want ik wil ’s morgens graag bij het ontbijt, met krant, een lekker kopje koffie. Is toch niets mis mee? Nou  je wilt niet weten wat er allemaal moest gebeuren voor we een nieuw koffiezetapparaat hadden.

Eerst even de kinderen gechecked, die vonden de koffie ook verschrikkelijk. Toen, voorzichtig, gezamenlijk mijn man op de hoogte gebracht. Was volgens hem allemaal onzin. Lag eerst aan de bonen, toen was het apperaat vervuild, etc. Hij nieuwe bonen kopen apperaat reinigen, nog maar eens ontkalken, strak een halve dag mee bezig en wat denk je? Je raad het al, nog helemaal niks.

Na het eerste slokje zei ik al: ‘Schat als er iets koffie over is geef het even dan vul ik de vulpen ermee, hoef je het niet weg te gooien.’ Werkelijk je smaakpapillen werden gewoon compleet aangevallen. Gelukkig heb ik in de salon een prima espressomachine dus ik kwam de dag wel door. Maar ja in het weekend wil je ook wel eens wat. Uiteindelijk toch mijn man kunnen overtuigen en wij op zoek naar de perfecte espresso machine. Ik wilde per se een piston machine. Je kent het wel zoals bij een goed koffietentje, koffie malen, even aandrukken en dan onder hoge druk, de perfecte koffie. Heerlijk! Mijn man zei nog: ‘Weet waar je aan begint, op die manier koffie zetten kost tijd en moeite.’ Geen probleem schat , heb ik ervoor over.

Wij zo’n machine halen. Huppakee, even aansluiten, druk op de knop en ….?  Helemaal niets. Bleek het maalgedeelte kapot. Nieuwe machine gekregen en uiteindelijk heerlijke koffie. Echter nu ben ik niet zo goed met van alles uitzoeken, handleidingen lees ik eigenlijk niet, ik ben meer van learning by doing en in alle enthousiasme drukte ik vanmorgen op allerlei knopjes (ik wilde melk opschuimen). Hele machine van slag. Niets deed het meer. Mijn man in de stress: ‘Heb ik het je niet gezegd ……’ en ‘We hadden een andere machine moeten halen die …..’ je weet hoe het dan gaat, geen koffie, stressfactor op 100 en dat op de vroege ochtend.

Dus ik vanmorgen, beetje sneaky, de deur uit en nu maar hopen dat ik morgen weer een heerlijk kop koffie bij mijn ontbijt krijg.

Groeten,
Angelien