Ik ben gek op lekker eten, gecombineerd met een goed glas wijn. Daar ben ik fan van. Daar maak je me blij mee, daar kom ik voor in de benen. Maar hoe beter je zelf kookt hoe kritischer je word op de geliefde horeca. En dat is jammer. Het ligt echt niet altijd aan de restaurants maar je verwachtingspatroon ligt hoger. Je verwacht iets nieuws, iets verrassends en als dat er dan niet is denk ik al gauw; dat kan ik beter. Als de wijn ook nog net niet is wat je er van verwacht had en de bediening houdt niet over, dan ben ik er snel klaar mee.

We zaten bij ons op het terras met vrienden hierover te kletsen en ik hoor ik vanuit de deuropening mijn zoon ‘Mam, je bent wel een snob aan het worden.’ Ik een culinaire snob? Misschien heeft hij wel een beetje, klein beetje, gelijk. Maar ik vind mijn Pizza’s uit de houtoven nu eenmaal lekkerder dan bij een Pizzeria en de gegrilde zeebaars van de green egg is beter dan in menig restaurant.

Toch klopt dat niet helemaal legde Tjeerd, eigenaar van restaurant Plein 22 in Houten, uit. Thuis kook je dat wat je graag eet, maar in een restaurant laat je het over aan een kok. Die weet helemaal niet wat jij lekker vind maar maakt gerechten op een eigen manier. Jij verwacht echter misschien iets heel anders. Ga bij je volgende restaurantbezoek nu eens niet uit van je eigen gerechten maar beleef de smaakcombinaties die zij voor je bedenken. En dan maakt het niet uit of je naar een Italiaans of Grieks restaurant, een sterrenzaak, een eetcafé of welk type restaurant dan ook gaat. Wedden dat je het anders ervaart?

Daar heeft ie misschien wel gelijk in dus wij met al deze culinaire bagage in het achterhoofd naar LOEV. Volgens de één de absolute Hotspot van Hengelo volgens de ander een overgewaardeerd restaurantje. Precies goed voor de test.

En wat denk je? Heerlijk, super lekker gegeten, uitstekende Cava en Rosé, prima bediening en uiterst sfeervol volgepakt terras met uitzicht op het nieuwe horecaplein (dat 10 jaar geleden al klaar had moeten zijn maar nu helaas nog steeds volop in de steigers staat).

Moet je ook doen, maak een keuze uit kleine gerechten, vergeet vooral vooraf de oesters niet (je blijft toch een beetje snob, of je het nu wilt of niet) bestel niet in 1 keer maar laat je gewoon telkens verrassen. Voor een ieder wat wils, vis vlees, vega. Doen, is echt de moeite waard. Je hebt ongetwijfeld een heerlijke zomeravond.

Groeten en geniet,
Angelien