David Bowie, een mooie man en wat hij zei klopt maar ik vind het wel een dingetje, ouder worden en ja ik weet het, er wordt nu een uiterst precair onderwerp aangesneden. Een onderwerp dat ik in de salon altijd probeer de vermijden maar we kunnen er niet omheen. Mijn spiegelbeeld is de afgelopen jaren namelijk echt wel veranderd. En ik zie mijn spiegelbeeld heel vaak dus ik weet waarover ik praat. Eerst dacht ik nog dat ik slechter ging zien maar dit was volgens Susan, van Ter Braak Optiek niet het geval. Nou lekker dan.

Ik moest hier opeens aan denken toen ik laatst bij een modewinkel was, iets aanpaste en voor de spiegel stond. Ik leek wel lichter en langer. En dan ga je een beetje heen en weer springen voor zo’n spiegel. Ken je dat? Zo van ben ik dit echt wel? Bleek dus dat ze een ‘Skinny Mirror’ gebruikten. Een spiegel die je slanker maakt. ‘Dan zien mijn klanten er een stuk beter uit.’ zei de verkoopster. Dat was ook zo maar dat kan toch eigenlijk niet. Hiermee houd je mensen een beetje voor de gek. Maar als je erop gaat letten kom je meer van dit soort trucjes tegen. Spiegels in schoenenzaken lopen altijd schuin. Dan lijken je benen mooier. En zo koopt een vriendin van me al jaren een bepaald merk omdat dan maatje 38 past. En bij een ander merk heeft ze  altijd 40. Ik heb het eens nagevraagd. Inderdaad sommige merken hanteren andere maten zodat je het idee hebt slanker te zijn.

Maar waarom willen we toch altijd maar jong blijven en/of er anders uitzien? Ik betrap me er zelf ook op. Anti-aging crème gaat standaard mee in de winkelmand. En dan hoor ik mijn man al: ‘Schat je kunt net zo goed het huismerk kopen, dat werkt beter dan al die dure merken die jij koopt.’ En dat is waarschijnlijk ook zo, heb ik van Karin, die is dermatoloog. Ze zei jaren geleden al tegen me: ‘Angelien, koop gewoon een vette vitamine E-creme’ dat werkt hetzelfde. Maar ik trap er telkens weer in. Of zou het toch echt wel helpen? Ik wil volgens mij geloven dat het werkt. En ik wil ook het figuur van Shakira. ‘Kan niet mam!’ zegt mijn dochter want dat heeft zij al. Ja dat is misschien allemaal wel zo maar toch, stiekem wil ik het ook.

Ook in de salon worden we ermee geconfronteerd, je haar wordt dunner, het glanst minder, we worden wat grijs en willen een mooie kleur, high-lights of een heerlijke bos krullen want dan lijken we jaren ….. ja jonger. En zo gaat het maar door.

Ik houd ermee op want als ik dit zo terug lees denk ik: ‘Die heeft een probleem’. Maar dat is niet zo. Ja, we willen misschien allemaal gewoon iets minder snel oud worden maar daar is volgens mij niets mis mee, toch? Dus, niet zeuren, vitamine E crème kopen, of toch maar die van dat duurdere merk, je haar in een prachtige herfsttint kleuren en dankzij Susan een leeslens in plaats van een leesbril kopen.

Groeten, laat je vaccineren, boosteren of wees voorzichtig maar blijf gezond!

Angelien