Want soms vraag ik me wel eens af wat we in godsnaam allemaal aan het doen zijn. Gemeentehuizen, scholen, bedrijven, instellingen, restaurants, verzorgingstehuizen etc. etc. moeten maanden dicht en worden compleet verbouwd om maar Coronaproof te zijn. Iedereen is er heel druk mee en het kost verschrikkelijk veel geld. Uiteraard moeten we zorgen voor een veilige woon- en werkomgeving. Dat hebben we in de salon ook gedaan. Maar soms vraag ik me dus af waarom we dit allemaal doen.

Immers. In China gaat heel Wuhan uit haar dak tijdens een poolparty met meer dan 15.000 aanwezigen, Poetin vaccineert in no time heel Rusland,  Trump zegt dat het beste vaccin ter wereld er door zijn persoonlijke inzet al in oktober is ……. Dus waarom doen we dit met z’n allen?

En als ik er dan even over nagedacht heb weet ik het weer: Voor elkaar!! Voor onze ouders, grootouders, familie. vrienden, buren, klanten enz. Gewoon voor elkaar!

Misschien zijn de basisregels wel voldoende, afstand houden, geen handen schudden, veel handen wassen. En volgens mij ook respect voor elkaar hebben, rekening met elkaar houden, je aan de regels houden. Ook al vind je het misschien zelf niet nodig doe het dan voor iemand anders.

Ik begrijp dat mensen gaan protesteren omdat we in onze vrijheden worden beperkt maar hopelijk begrijpen zij dat mevrouw Jansen van 76 met Astma bang is Corona te krijgen.

Dus dat al die bedrijven, restaurants en instellingen voor ons wat meer doen dan zich enkel aan de basisregels houden is toch super?

Kijk en daarom gebruiken wij, hoe vervelend wij het zelf ook vinden, nog steeds die onvriendelijke plastic kapmantels.

Toen was ik klaar met knippen en mijn klant zei: ‘Je hebt volledig gelijk maar had je niet kunnen volstaan met: Omdat het veiliger voor jullie is’?

Tja, dat had zeker gekund maar nu heb ik er zelf ook weer even bewust bij stilgestaan.

Blijf gezond en denk aan elkaar,
Angelien