En dan begin ik zo rond eind november al te stressen. Waarom? Geen idee, Ik doe dit werk nu al meer dan 30 jaar en toch kijk ik altijd weer op tegen maar ook uit naar Kerst. Je weet dat het hartstikke druk gaat worden. Maar dat is ook hartstikke leuk. De versierde salon, de muziek, de sfeer, ik houd er wel van. Mijn zoon is nog erger. Die haalt het liefs begin november al de kerstboom van boven. Ja we hebben een kunstboom uit milieu overwegingen.

Maar voor ik verder mijmer, eerst wat serieuze zaken: producten.

Kijk, in alle eerlijkheid, wij verkopen gewoon weinig producten. Brood koop je bij de bakker, kaas bij de kaasboer, vlees bij een slager en shampoo bij de.. kapper? Dus niet. De meeste van onze gerespecteerde klanten koopt de shampoo, conditioner, lak, gel, wax, en wat voor haarcosmetica dan ook niet bij ons in de salon. Mijn man snapt er helemaal niets van. Die zegt altjd: ‘Hoe is het mogelijk dat je je klanten niet kunt overtuigen van het feit dat een goed product essentieel is voor een goed kapsel.  Je hebt nota bene minimaal 20 minuten de tijd alle voordelen te benadrukken’.

Ik heb dan altijd als excuus dat ik mensen niets wil opdringen en dat ik als ik iets over een product vertel het idee heb dat ik niet aan het infomeren maar aan het pushen ben. En dat wil ik niet. Ik vind dat mijn klanten niet het gevoel moeten hebben dat ik ze iets opdring.

Met als gevolg dat onze verkopen niet om over naar huis te schrijven zijn. Terwijl we alleen uitstekende producten verkopen tegen een redelijke prijs. Wij verkopen geen shampoo  van boven de €30,–. Die zou ik zelf namelijk niet eens kopen. Nee, wij verkopen kwalitatief top producten die heel goed zijn voor je haar, waar je weinig van nodig hebt en die zeker bijdragen aan een super kapsel.

We hebben een klein assortiment waar we 100% achter staan, zowel voor de dames (Goldwell, Fanola, Revlon, Paul Mitchell) als de heren (Hunter1114). Dus daar kan het niet aan liggen. Misschien moet ik komend jaar gewoon iets meer mijn best doen. Je bent dus gewaarschuwd.

Terug naar de kerst. Ik blijf het mooi vinden. Eind van het jaar meer aandacht voor familie en vrienden. Kerstavond, met pakjes en kerstmuziek, uiteraard, eerste kerstdag uitgebreid eten en drinken met familie bij ons thuis en tweede kerstdag: uitbuiken op de bank. Klinkt allemaal wel heel mutsig. Weet ik maar het is nu eenmaal zo. En het bevalt me prima.

Oh, en als je nog een leuk kerstcadeau zoekt? Wij hebben geweldige producten voor een redelijke prijs (Kijk ik kan het wel).