Kijk, dat is nu iets wat alleen vrouwen goed kunnen inschatten. Wij hebben gewoon nieuw laarzen nodig. Dit keer, zo doen de schoenenzaken ons geloven, met een stevige hak. ‘Volgens mij heb je nog wel 4 paar in de kast liggen’ zei mijn man. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van. ‘Die modellen kun je niet vergelijken met die van dit seizoen.’ Pareerde ik dan ook direct. Mijn man op zolder en warempel hij komt terug met 2 paar laarzen. Ik wist echt niet dat ze er nog waren. Normaliter ruim ik die wel regelmatig op.

‘Zie hier’ zei hij trots. ‘Heb ik je toch weer flink wat euro’s bespaard.’ Inderdaad, laarzen met een stevige hak. Uiteraard niet meer te dragen, wel met hak maar volledig niet meer van deze tijd vertelde ik hem. Hij zag het verschil toch echt niet zei hij, hoe ik ook probeerde hem de verschillen te laten zien.

Op dat moment komt gelukkig mijn dochter de kamer binnen en zegt: ‘Mam, die ga je toch niet meer dragen? Dat kan echt niet meer!’ ‘Niet?’ Zei ik onschuldig. ‘Zo kun je niet naar de salon’. Ze neemt de laarzen van mijn over, draait zich om, geeft me vette knipoog en legt ze bij de zaken voor het leger des Heils, mijn man in volle verbazing achterlatend.