Wat is dat toch met mannen en sport. En dan bedoel ik niet dat ze zoveel sporten maar sport kijken. Herken je dat? Mijn man is ook zo ‘sportief’. Hij loopt iedere dag even naar de brievenbus, die staat dan wel aan straat maar meer dan 200 meter heen en terug is het echt niet. Sport kijken gaat hem, net als vele mannen, geweldig af. Hij weet daarna precies waarom FC Twente weer eens verloren heeft of, hoewel hij volgens mij nog nooit geschaatst heeft, hoe spectaculair de laatste inhaalmanoeuvre van schaatster Suzanne Schulting was.

Het hele jaar is er sport geprogrammeerd. Dat begint al tijdens de jaarwisseling. Traditioneel Skispringen, dan schaatsen, lange baan, sprinten, marathon, schorttrack. Daarna gaan we wielrennen, tennissen op Wimbledon, dan weer wielrennen, Tour de France, Giro, Vuelta, enz. Vervolgens is er altijd wel ergens een atletiek-, hockey-, tennis-, handbal- of wat voor EK of WK tournooi dan ook. Dan zijn we er nog niet want er wordt gevolleybald, gebasketbald, gezwommen, korfbal gespeeld enz. enz.

Tegenwoordig is er ook nog pijltjes gooien. Dat men daar zendtijd aan besteedt is me een compleet raadsel. Mannen van in de 50 met roodgeverfde hanenkammen en een publiek dat er uitzien alsof het karnaval is, ik weet het niet hoor maar………. Laat maar. Vervolgens is er ook om de 2 weken Formule 1. Sinds Max Verstappen meedoet weet mijn man alles over bandenwissels, teamtactiek, onderstuur, het gevaar van de grindbak en weet ik wat niet allemaal.

En, en? En dan is er altijd, maar dan ook altijd, voetbal. Het hele jaar door. Hoe slecht er ook gespeeld wordt, men blijft kijken, de Keuken Kampioen Divisie (hoe verzin je het). Waarom zou je daar naar kijken. FC Den Bosch tegen FC Dordrecht. De A1 jeugd van Tubantia in Hengelo speelt beter volgens mijn man, maar toch blijven kijken. En er is niet alleen een ‘gewone’ competitie maar ook de Champions League, de Europa League, een EK, een WK, Olympische spelen, kortom elke week, wat zeg ik, bijna elke dag voetbal.

Vervolgens wordt er ook nog uren gekletst over het spelletje door o.a. Derksen en z’n clubje en voordat je het weet zit het sportseizoen erop en kijken we naar de verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Het moet niet gekker worden.

En daar verbaas ik me nu al jaren over. En hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik in de categorie complotdenkers kom. Volgens mij is dit een complot van de sponsoren van sportzenders om mannen middels een vooropgezette strategie het hele jaar aan de sportbuis te kluisteren om ze zo bijvoorbeeld een biertje teveel te laten drinken of een bitterbal teveel te laten eten waardoor de omzetten blijven stijgen. Misschien is het wel genetisch bepaald en hebben mannen een afwijking van het sportgen (dat zorgt ervoor dat ze wel sport kijken maar vaak zelf niet beoefenen) en kunnen ze er waarschijnlijk niets aan doen.

Hopelijk kunnen ze daar in de toekomst middels genmanipulatie wel iets aan veranderen. Maar tot die tijd kunnen we alleen maar afwachten. In Duitsland hebben ze er een mooi spreekwoord voor dat zegt: Nicht ärgern nur wundern. Niet ergeren, alleen verbazen. Volgens mijn man mag ik niet generaliseren, niet iedere man is hetzelfde en valt het allemaal best wel mee. Dus gelukkig herkennen jullie jezelf niet allemaal in dit verhaal …..of toch? Ik ga maar weer eens aan het werk.

Groeten, laat je vaccineren of wees voorzichtig maar blijf vooral gezond!
Angelien

Ps. het bordje kun je echt bestellen bij: Shabbyflair