Dat komt ieder jaar gewoon terug. En niet alleen voor je eigen vader maar ook voor die van je kinderen. Ik bedoel de vaderdag van je man, vriend, ex-man, wie dan ook, in ieder geval de vader van jouw kinderen. Eigenlijk heb jij daar niets mee, het is immers niet jouw vader, maar zo werkt het niet. Samen met je kinderen vier je vaderdag. En dan valt het bij ons nog mee, want sommigen moeten ook de vaderdag van de ‘bonus’ kinderen vieren. Het wordt er allemaal niet gemakkelijker op tegenwoordig.

Nu heb ik soms het idee dat het bij ons altijd vaderdag is maar als ik dat alleen al denk heb ik 3 dagen ruzie dus dat doe ik maar niet. Dit ter zijde. Wat geef je nu de vader van je kinderen met vaderdag? ‘Helemaal niets!!’ hoor ik een vriendin van me zeggen. Die is vorig jaar gescheiden en vertelde me dat de huidige pandemie niets vergeleken is met haar, overigens zeer kortstondige, huwelijk. Daar heb ik dus ook niks aan. Misschien sokken, shirt, geurtje of een boek, je kent het wel. Bij een boek moet ik altijd denken aan die reclame, een boek? Ik heb al een boek. En sinds de e-reader er is heeft dat cadeau ook aan charme verloren.

Nee maar, wees eerlijk.
Wie van jullie denkt er nu serieus na over een cadeau voor vaderdag? Vroeger was dat eenvoudiger. Op school werd er altijd een perfect cadeau gemaakt dus daar hoefde je niets aan te doen.  Maar dat was na de eerste jaren snel gedaan. Bij mij was en is het altijd in de categorie ‘Bevelsborg’. Voor wie niet weet wat ‘Bevelsborg’ is, dat heet nu Douglas. Ieder jaar op de laatste (zater)dag voor vaderdag, vanuit de salon, kon nog net want wij sluiten om 16.00 uur en zij om 17.00 uur, richting after shave of iets dergelijks.

En je maakt mij niet wijs dat het bij velen van jullie anders is want rond die tijd is het er altijd waanzinnig druk.  Ik ben het overigens ook wel eens totaal vergeten. Heb ik zelf maar snel een dinerbon gemaakt. Je moet toch wat.

Maar wat dan?
Mijn man heeft alles al, leuke kinderen, geweldige vrouw dus wat zou je je als vader nog wensen. Ik zou het niet weten.  En, het moet ook leuk blijven, een aardigheidje, klein cadeau met grote betrokkenheid. Dus het is de bedoeling dat je er wel moeite voor doet. Dat willen we allemaal wel, denk ik, maar er is eenvoudigweg te weinig tijd. Kijk voor Moederdag ligt dat anders. Moeders moeten immers gewoon verwend worden. En eigenlijk niet die ene dag in het jaar, nee het hele jaar door. Daar mag je, sterker nog moet je gewoon moeite voor doen.

Dus ben ik eens gaan nadenken. En als absolute ervaringsdeskundige met 3 kinderen ga ik je helpen. Ik kan thuis natuurlijk niet aankomen met een heerlijke shampoo, baardolie of super finishing product, maar jullie uiteraard wel dus heb ik leuke, functionele en onmisbare artikelen voor onze vaders uitgezocht en al voor je ingepakt zodat je er verder niets aan hoeft te doen. Alleen bestellen en afhalen!