Eén van mijn collega’s is nu toch echt vertrokken, voor een tijdelijke wereldreis gevolgd door een permanente verhuizing, naar het zuiden des lands. Heel erg jammer want we missen haar nu al maar van de liefde kan je werk het niet winnen en daarom vinden we haar reden om ons te verlaten een hele goede want de liefde, de liefde overwint altijd.

En zij kwam bij ons werken toen ze 16 jaar was. Nu is ze 26. Weet jij nog hoe de liefde was toen je die leeftijd had? Nou, denk eens na? Weet je nog van wie je je eerste kus kreeg, stiekem, misschien op een schoolfeest of op een verjaardag bij een van je vriendinnen. Toen ik 16 was bestond de Iphone nog niet en kon ik geen berichtjes met leuke of gepassioneerde emoticons sturen. Ik stond in een ijskoude hal met een telefoon aan de muur met m’n eerste vriendje te bellen met op de achtergrond mijn moeder: ‘Niet te lang kletsen, weet je wel wat dat kost?’ Dat waren andere tijden. Anders maar ongetwijfeld net zo leuk en spannend als nu. Toch is er wel wat veranderd. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de kleding dan zie ik mijzelf nog staan. Big Hair, tot in het oneindige getoupeerd, blouse, spijkerbroek en gympen. Wil je een foto zien? Ja? Dacht ik wel maar dat gaan we niet doen.

En nu? Vorig jaar gingen we met ons gezin na werktijd even wat eten bij de Twentse Bierbrouwerij. Daar was op dat moment net een gala feest na het eindexamen waarbij iedereen in mooie auto’s kwam aanrijden.’Dat zijn wel hele korte rokjes’ zei ik, waarop een van mijn zoons zei: ‘Valt reuze mee mam’. Dat bedoel ik dus, net als die keer dat mijn dochter het uitmaakte met haar vriendje. Stuurt ze een Appje. ‘Kan toch niet meis’ zei ik, ‘echt wel’ zei ze ‘anders moet ik er helemaal naar toe en de uitkomst is hetzelfde’. Nou ja zeg, dat kon in mijn tijd echt niet.

Word ik oud? (Dat hoop ik toch) misschien wel, Tijden veranderen! Alles verandert, onze leefstijl onze denkwijze, de manier waarop we elkaar leren kennen, ontmoeten maar een ding is zeker: de liefde, de liefde overwint altijd.

En daarom sluit ik af met dit nummer van Lois Lane, wel de remake uit 2021. Groeten, laat je vaccineren, boosteren of wees voorzichtig maar blijf gezond!

Angelien