AngeldienJa, ik ben op vakantie geweest. Alleen! Echt alleen? Nee joh, met mijn man maar zonder kinderen, dat is een beetje alleen toch? Wel wat laat in het seizoen maar door de zwangerschapsperikelen van mijn collega’s kwam het er eerder dit jaar nog niet van.

Bestemming: Kefalonie, Griekenland. Moet ik altijd weer terugdenken aan mijn eerste vakanties, wel alleen, had wel wat, mooie eilanden, heerlijk eten, aantrekkelijke mannen, eigenlijk wel heel erg leuk. Ook nog op huwelijksreis geweest, met mijn man, dat dan weer wel, was ook leuk hoor, maar ….. anders.

Nu dan na jaren weer Griekenland. Had ik als verjaardagscadeau voor mijn man geboekt. Lief he? ‘Jij bent ook lekker’ zei hij. ‘Je wilt gewoon zelf op vakantie en verpakt het op deze manier wel heel goed.

Was natuurlijk wel zo maar ik zou het zelf wel een erg leuk verjaardagscadeau hebben gevonden. Zoiets krijg ik nu nooit.

Het was heerlijk, weekje weg, onverwacht schitterend weer en buiten het seizoen. Dus geen feestende Engelsen, Geen gezinnen met hele leuke lieve kleine kinderen, geen files of wachttijden bij restaurants. Kortom prima. Heb het hele eiland rondgereden, veel gezien, van de zon genoten en  heerlijk gegeten.

Tussendoor nog even geshopt en de lokale kapsalons bekeken. Dat is over het algemeen heel anders dan bij ons. Kleine salons, meestal alleen de eigenaar aan het werk, dus wel heel persoonlijk. Wat echt opviel was de kwaliteit van de Barbers. De meeste herenkapsels perfect geknipt, veel aandacht  voor details, mooie styling en de baarden superstrak. Daar kunnen de heren hier nog wat van leren.

Dus mannen, doe jezelf en je vriend of vriendin een plezier, ga vaker naar de kapper!