Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik ben zo blij met de afgelopen dagen, mooi weer, de tuin in, Rosé, Zeebaars op de barbecue, Gisteren de Pizza- oven weer aan, heerlijk. Vooral na een dag hard werken dan is rust in mijn tuin een verademing want we kletsen er wat af in de salon en aan het eind van een drukke dag denk ik wel eens: ‘Wat heb ik toch allemaal gezegd vandaag?’ Dan weet ik het soms echt niet meer, maar na een half uur achter het huis met een Aperol Spritz, komt het weer terug.

Wat mensen allemaal vertellen als ze bij ons in de stoel zitten? Dat is heel bijzonder, vaak gezellig, vrolijk, leuk, verrassend, soms ontroerend of verdrietig! Het is net of de meesten even tot rust komen bij ons. Alsof de wereld een beetje ophoudt zodra men binnen is. Geen druk, geen stress, gewoon heerlijk ontspannend. Wat men ons ook vertelt, het blijft onder ons. De meeste gesprekken zijn gewoon heel leuk en het gekke is je onthoud ook van alles. Niet dat je zoiets bewust doet maar meestal weet je precies waarover je het de vorige keer hebt gehad. Veel zijn ook al jaren klant dus dan weet je echt wel het een en ander van elkaar. Deze gesprekken maken ons vak bijzonder.

Vragen stellen we meestal niet. Soms wil ik wel wat vragen maar dat durf ik dan niet, bijvoorbeeld als iemand vreemd is gegaan. Ho ho, stop, nee, niet wat jullie denken, ik bedoel dat ze een keer naar een andere kapper zijn geweest of hun haar zelf hebben gekleurd en, gelukkig, weer naar ons komen. We zien het altijd als iemand ergens anders geknipt is maar ik durf dat dan niet te zeggen. Ik zou kunnen vragen: “Goh, door wie ben je de laatste keer geknipt?” of: “Had je die kleur de vorige keer ook al?” maar dat durf ik echt niet. Vind je dat niet gek? Ik vraag me dan wel de hele tijd af waarom iemand naar een andere kapper is geweest. Heb ik iets verkeerd gedaan, was ze niet tevreden? Dat wil ik dan eigenlijk allemaal weten maar vragen? Echt niet. Gelukkig komt het zelden voor. En dankzij dat mooie weer is er nu meer dan genoeg andere gesprekstof, shoppen, terrasbezoek, uit eten, bij vrienden op bezoek, enz.

Oh, en voor ik het vergeet: weet je nog dat ik het de afgelopen keren wel eens heb gehad over ouder worden en dat ik daar een beetje moeite mee had? Allemaal onzin. Ik ben eruit waarom ik niet meer nagefloten wordt. Dat komt niet door de leeftijd dat komt door MeToo. Men durft gewoon niet meer. Kon ook niet anders.

Geniet van de mooie dagen en blijf gezond,
Angelien